Egészségnapok – csoportfoglalkozás

Úgy kint, mint bent. Testünk, lelkünk megtisztítása, méregtelenítése, mozgáson, tápláláson, stressz oldáson keresztül.

Helyszín: Szent László Óvoda, Bakonyszentlászló 8431, Petőfi u.1.

Időpont: 2013. október – 2014. március

2013. Október 10.

Témakör: Külső és belső egyensúly megtalálása. A belső béke, a belső csend megvalósítása, mint kulcs a mindennapos stressz leküzdésére.

Feladat: Tai chi mozgásterápia megismertetése, gyakorlása. Az energis áralmoltatásának hatásmechanizmusa a belső harmónia kialakulásában.

Eszközök: Magnó, zene

2013. November 7.

Témakör: Stressz kezelési technikák

Feladat: A tai chi mozgás kiegészítése az úgynevezett chi-kung mozgással. A stressz elsődleges leküzdési módszere a belső figyelem megvalósítása.

Eszközök: zenei dvd, tájékoztató dvd lejátszása, dvd lejátszó, magnó

2013. január 9.

Témakör: Ellazulás a mélyben. Belső stressz-pontok feltárása, feltárásuk után történő ellazításuk.

Feladat: A belső nyugalom elérése a már megteremtett belső figyelem alkalmazásán keresztül valósulhat meg. A tai chi gyakorlatsor elmélyítése, a chi kung gyakorlatok segítségével történő energia blokkok feltárása, kilazítása a feladat.

Eszközök: zenei dvd, magnó

2014. február 13.

Témakör: Jóga, mint a csendes belső egyensúly finomhangolása.

Feladat: A jóga olyan mint egy belső simogatás. Az előadó gyakorlatokon keresztül ismerteti meg a jóga mibenlétét, a stressz kezelő hatásait. Az előadást követően közös gyakorlással folytatódik a csoportfoglalkozás.

Eszközök: zenei cd, magnó

2014. március 13.

Témakör: Jóga – gyakorlás elmélyítése

Feladat: További ászanák elsajátítása, az előző gyakorlathoz történő hozzákapcsolásuk. Közös gyakorlás, relaxáció és a belső mosoly megélése.

Eszközök: Tornaszőnyeg, zenei cd, magnó

A csoportfoglalkozások célja, hogy közelebb hozzuk a résztvevőkhöz azokat a stressz-kezelő technikákat, melyeket a mindennapokban önmaguk is elvégezhetnek, hogy mentesüljenek a szorító hétköznapok nyomása alól.

A csoportfoglalkozások során olyan szakavatott előadókat, trénereket hívunk meg, akik nem csak ezeket a gyakorlatokat képesek átadni, de válaszolni is tudnak a stressz okozta kellemetlenségekből eredő problémákkal kapcsolatos kérdésekre, életvezetési, táplálkozási tanácsokat is adnak.

Célunk az, hogy a többször ismétlődő, azonos témájú foglalkozások alatt elmélyítsük a már megszerzett tudást. A csoportfoglalkozások közötti időszakban az egyéni gyakorlásokkor felmerülő problémákat, kérdéseket is van lehetőségük megvitatni az előadóval, lehetőség nyílik a gyakorlatok precizitására, begyakorlására. Az öt alkalmas foglakozás olyan, mint amikor az ember tavasszal elülteti a magokat. Bízunk benne, hogy a strassz-oldó foglalkozásokkal elültetett magok kikelnek, és mi a jövőben is tovább bábáskodhatunk a településünkön alakuló tai chi és jóga szakkörök felett.

 

2013. szeptember 15.

 

Horváth Orsolya

A NEAO-KP-1-2022/8-000002 pályázat keretében 1.400.000 Ft-ot nyert az Ültess Fát Alapítvány működési költségeinek biztosítására. A támogatást köszönjük!