Ültess fát 2008

Negyedszer!

Negyedik faültetési akciónk rendhagyó volt: A két helyszínen való jelentkezés még összetettebbé, még izgalmasabbá tette akciónkat.

A fenyőfői ültetési helyszín mellett a Pápateszéri Koppánytető Lovaspark bemutatója szórakoztatta a kicsiket és nagyokat lehetővé téve, hogy mindenki kipróbálhassa magát lóháton és az íjászat fortélyaiban.

A faültetés csodálatos helyen – az Õsfenyves szomszédságában – lelkes gyermek és szülői kezek gondozásában zajlott. 985 db facsemetét ültettünk el.

Az időjárás kedvezett, hiszen a homokos talajt jól megáztatta, nagyobb megeredési lehetőséget teremtve az apró növendékeknek. A vinyei rendezvényhelyszínen a megnyitót követően ismét elkápráztattak minket a bakonyszentlászlói Szent László Általános Iskola és Óvoda, Cseszneki Kerekerdő Óvoda kedves, lendületes mûsorukkal, ugrókötél-bemutatójukkal. A Bárka Színpad zenés mesejátéka nemcsak az apróságok, de szüleik figyelmét is hosszú időre a színpadhoz szegezte. A Nyugdíjas Klubok népdalcsokra kedves átvezető volt a délutáni programokhoz, amikor gyermek és felnőtt egyaránt egyéni bemutatókkal, kvízjátékokkal léphetett színpadunkra.

Délutánra már nagyon elborult. A rendezvény egészére a vihar előtti feszült várakozás nyomta rá a bélyegét. Többször kapaszkodtunk bele az elszállni készülő sátrak dagadó vitorláiba. De ez sem szegte kedvünket! Játszóházaink, rajzversenyeink szakadatlan szülték szebbnél-szebb termékeiket. Az Emberiség Csoport sátrában ismét igazi remekmûvek születtek, melyek alkotóit a csoport nagyvonalú felajánlásából rendezvényünk végén egytől-egyig díjaztunk.

Labant Csaba és Ada négy órakor lépett színpadunkra. Az ég félelmetes szürkesége hagyott némi kétséget a koncert kimeneteléről, de Földanya ismét mellettünk állt. Az utolsó csodálatos, szívhez szóló akkord elhalását követően leszakadt az ég. Éppen annyi időnk maradt, hogy a hangosítást mentve a közeli büfébe menekültünk. Szerencsére az ültetésnek már közel fél órája vége szakad és kisiskolásaink mind szerencsésen hazaértek Bakonyszentlászlóra. A rendezvény záróakkordjai némi változtatást igényeltek: a zárótábortûz elmaradt (Földanya az faültetést támogatta a faégetést azonban nem?), és egy kis bakonyszentlászlói segítséggel a Közterület együttes koncertjét a bakonyszentlászlói Mûvelődési Házba tereltük át.

Ha lett volna bennünk bosszúság a rendezvény elmosott végét illetően az égen megjelenő dupla szivárvány egy tollvonással eltörölte azt. Mi ezt komoly támogató jelnek tekintettük, hogy van értelme, és csak így tovább!

Jövőre tehát ismét találkozunk!

Mindenkit szeretettel várunk!

A NEAO-KP-1-2022/8-000002 pályázat keretében 1.400.000 Ft-ot nyert az Ültess Fát Alapítvány működési költségeinek biztosítására. A támogatást köszönjük!