Ültess Fát 2009

2009. ÁPRILIS 18., FENYŐFŐ

A több mint kétezer ember részvétele mellett megtartott fenyőfői faültetési akciónk ismét szép sikereket hozott. Közel 1500 facsemetét ültetünk el! Az egész napos környezetvédelmi akciónk során csodás mûsorok, hagyományőrző foglalkozások, lovas-, íjász-, kutyás bemutatók szórakoztatták az egybegyûlteket. Ezen a fórumon is szeretnénk köszönetet mondani minden támogatónknak és résztvevőnek!

Ízelítő rendezvényünk gazdag programjából:

Hagyományosan színpadunk délelőtt a gyermekeké volt. A Bakonyszentlászlói és Bakonyszentkirályi iskolások és óvodások ismét kitettek magukért parádés mûsorukkal. A DAL-MA Musical- és Zenés Színpad rajzfilm és musical betétdalokkal, tánccal szórakoztatott minket. A Pannon Kutyás Kutató-mentő Csapat ismét bebizonyította, hogy a négylábúak sokszor még minket is felülmúlnak. A pápateszéri Koppánytető Lovaspark igazi honfoglaló-hangulatot varázsolt a fenyőfői Ősvenyves lábához. A Hangfestő iskola diákjai ropták a táncot majd fújták a trombitát fáradhatatlanul.

Kocsról érkezett hozzánk a Shakespeare Színjátszó-kör. A modern köntösbe öltöztetett Macskák darabbal kápráztattak el bennünket.

Az ősi magyar virtust – baranta bemutató keretében – az Aranykocsi Néptánccsoport elevenítette meg. A Hét Csillag Imádkozó Sáska Stílus képviselői – az egészen kicsiktől a felnőtt korosztályig – izgalmas ízelítőt adtak a keleti harcmûvészet szépségéből. A harcmûvészeti bemutatót integral tai chi bemutató követte az Arany Hegy Alapítvány közremûködésével. A Madách Színház Pódium Társulata ismét tapsra késztette a közönséget. Operett és musical dalaikat még sokáig visszhangozta az öreg fenyves.

S miközben a színpadon a fenti kavalkád forgott-, cserélődött a faültetés helyén egyre-másra adtunk életet? újabb és újabb facsemetének. A nap végére ültetvényünk parádés fegyelembe rendezett sorokkal, megtelve köszöntötte az alkonyt.

Jövőre mindenkit visszavárunk!

Addig is kívánjuk, hogy minden megélt napjukkal képesek legyenek valami szépet, valami maradandót teremteni Földanyánk, gyermekeink, unokáink számára.

Ültess fát Alapítvány
2009

A NEAO-KP-1-2022/8-000002 pályázat keretében 1.400.000 Ft-ot nyert az Ültess Fát Alapítvány működési költségeinek biztosítására. A támogatást köszönjük!