Ültess Fát 2005

A Föld napja alkalmából, 2005. április 21-én megtartott rendezvényünkre közel kétezer ember látogatott el, hogy részese legyen első faültetési akciónknak. Több mint ezer facsemete került elültetésre, úgyhogy szép kis erdő születésének lehettünk tanúi.

A bakonyi völgykapu megtelt, nemcsak érdeklődők, környezetvédők, ifjú és idősebb faültetők jöttek el, hanem szép számban voltak jelen ősi kézmûves mesterségek mûvelői és tanulói egyaránt. A programdús rendezvényből jócskán kivették részüket a bakonyszentlászlói iskolások és óvodások. Csodálatos megnyitó mûsorral kedveskedtek az egybegyûlteknek. Az iskola Ugrókötél Csoportja feledhetetlen perceket szerzett mindenkinek. Igazán elkápráztattak mutatványaikkal.

A pápateszéri Koppánytető Lovaspark honfoglaló jelmezben tartott pompás bevonulása csak a kezdet volt azoknak, akik a lovaglás és az íjászat rejtelmeibe szerettek volna mélyebb betekintést nyerni. Az igazán félelem nélküliek a .Hét csillag sáska stílus. kung-fu bemutatóján izgulhattak a résztvevők testi épségéért. A Honey és a kis Bestiák koncertjén mindenki táncra perdült és hangos kiáltozással bíztatta a színpadon táncoló kislányokat.

Az Egmont Kft. jóvoltából rendezett rajzverseny munkáit pedig több órába tellett elbírálnunk, mire kikerülhettek a győztes munkák.

Az egész napos fáradalmainkat az elültetett kis facsemeték kedves integetésükkel hálálták meg, és mi már akkor éreztük, hogy ennek a napnak lesz még folytatása.

A NEAO-KP-1-2022/8-000002 pályázat keretében 1.400.000 Ft-ot nyert az Ültess Fát Alapítvány működési költségeinek biztosítására. A támogatást köszönjük!