Ültess Fát 2006

Eltelt egy év. A 2005-ben elültetett facsemeték megeredtek, apró rügyük telve van a tavasz friss erejével. Ideje ismét egybegyûlni, hogy újabb ültetéssel örvendeztessük meg a bakonyi erdőket és minden környezet szerető résztvevőt.

Április 22-én ismét faültetést hirdettünk. Az egybegyûltek sokan visszatérő ültetők voltak. Az előző év rendezvénye annyira elnyerte tetszésüket, hogy ismét osztozni akartak a élménydús természetvédelmi, kulturális seregszemlénkben.

Ebben az esztendőben sem hiányozhattak a kézmûves sátrak, a rajzverseny, a Koppánytető Lovaspark lovasbemutatója, az íjászat, lovaglás, arcfestés és a kung-fu bemutató. A legkisebbek nagy örömére a veszprémi Kabóca Bábszínház kedves bábelőadással készült, a nagyobbak pedig a KIYO KYTO TAIKO japándob-csoport fergeteges előadásának tapsolhattak.

Ez az esztendő egy kicsit a távol-keleti kultúra jegyében telt, mivel az érdeklődők a japán sátrunkban elsajátíthatták a klasszikus japán festés alapjait. A nap fénypontja ismét a faültetés volt. Közel ezer facsemete került elültetésre. Az égiek megint kedveztek nekünk, hiszen az idő is csodálatos volt.

Eljött a környék apraja – nagyja. Nem véletlenül volt a 2006-os rendezvény mottója .Nagyszülők az unokákkal együtt a jövőért!., hiszen az .Életet az éveknek. Nyugdíjasklubok csatlakoztak kezdeményezésünkhöz és másodszorra hivatalosan részt vettek akciónkon. Egy csodálatos, hagyományőrző mûsorcsokorral örvendeztettek meg minket és vendégeinket. Szólt a nóta, dobogtak a lábak a színpadon és összecsattantak a kezek a nézőtéren.

A nap befejezéseképp a SepTeam együttes forralta fel vérünket a lüktető rock.n roll zenéjével.

Szép nap volt! Jövőre veletek ugyanitt!

A NEAO-KP-1-2022/8-000002 pályázat keretében 1.400.000 Ft-ot nyert az Ültess Fát Alapítvány működési költségeinek biztosítására. A támogatást köszönjük!