Ültess Fát 2007

2007-ben április 14-én, szombaton tartottuk meg rendezvényünket. A részvétel várakozáson felüli volt! Több mint háromezren látogattak el hozzánk és közel 1200 facsemetének adtunk életet.

A reggeli szélorkán kisebb izgalomra adott okot. Megemelt négy rendezvénysátrat, dagasztotta őket, mint a vitorlát. Ádáz küzdelemmel és nagyon sok kétszázas szög leverésével tudtuk csak egyhelyben tartani őket.

Ezután minden simán ment. A kellemes hangvételű megnyitót a bakonyszentlászlói óvodások és iskolások, valamint a cseszneki óvodások színvonalas, vidám műsora követte.

Ebben az évben sem maradtunk Kabócák nélkül. A Cibere vajda és Konc király mesejátékot a Kabóca Bábszínház adta elő, kicsik és nagyok örömére. A Four Fathers énekegyüttes aranytorkú előadása hab volt a tortán! Mindannyiunkat lenyűgöztek közvetlenségükkel, kedvességükkel, sziporkázó humorukkal és természetesen fantasztikus hangjukkal. A pápai Hét Csillag Imátkozó Sáska stílus Kung-fu iskola bemutatóját visszafojtott lélegzettel figyeltük. Szerencsére nem voltak éles ütések, így mindenki sérülés nélkül távozhatott.

A délután az Országos Nyugdíjas Szövetség, „Életet az Éveknek” műsorával lett igazán teljes. A népdal, néptánc bemutatók láttán, hallatán mindenkinek elindult a lába, és halk vagy hangosabb éneklésbe kezdett.

A pápateszéri Koppánytető Lovaspark lovasbemutatója visszahozta honfoglaló őseink vérpezsdítő virtusát. Mindenki kedvet kapott lóhátra pattanni!

Az esti harmonika szó a tábortűz ropogása mellett kellemes hangulatot varázsolt a megfáradt faültetőknek.

Amit ezen a napon teljesítettünk még csak a kezdet! Nem elég a fácskákat elültetni, megmaradásukhoz folyamatos gondoskodás szükséges. Az utógondozási munkálatokhoz az aktív ültetőinktől fogunk további segítséget kérni. Az öntözés, a vadvédelem, a gyomtalanítás folyamatos jelenlétet igényel. Az idei esztendőnek ez a legfontosabb célkitűzése.

Köszönjük mindenkinek, aki megtisztelte rendezvényünket és saját keze munkájával hozzájárult az oxigéndúsabb jövő megteremtéséhez!

Jövőre 2008. április 19-én, szombaton ismét várunk mindenkit szeretettel!

Ültess fát Alapítvány

A NEAO-KP-1-2022/8-000002 pályázat keretében 1.400.000 Ft-ot nyert az Ültess Fát Alapítvány működési költségeinek biztosítására. A támogatást köszönjük!