Egészségnapok – klubfoglakozás

Az Ültess fát Alapítvány sikeres pályázatot nyert: TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1245 „Egészségre nevelő programok Bakonyszentlászlón” címen.

Klubfoglalkozás – Egészség-klub – Test-lélek harmóniája

A Klubfoglalkozás időpontja: 2013. szeptember -2014 április

A Klubfoglalkozás helyszíne: Bakonyszentlászló, Szent László Óvoda

8431 Bakonyszentlászló, Petőfi u. 1.

2013. Szeptember

Témakör: Testünk és lelkünk harmóniájának köszönhető teljes megújulás. Egyéni felmérések. A test dinamizáló és harmonizáló mozgatása, tiszta étkek az egészségünkért.

Feladat: Tai chi gyakorlás. Elméleti oktatással egybekötött gyakorlás, ahol az alapoktól – az egyéni egészségi állapotot figyelembe véve – irányított mozgás zajlik. A tönkölybúza áldásos hatása _ előadás, kóstolóval

2013. Október

Témakör: A mozgás szerepe a test/lélek harmonizálásában. A rendszeres mozgás fontossága. Élet-ételek bemutatása

Feladat: Tai chi gyakorlás. Az alapok további erősítése, a légzés fontosságának bemutatása. Magok csíráztatása házilag. Jótékony hatásuk, kóstoló.

2013. November

Témakör: A belső erő megismerése. Az energiaközpontok szerepe belső egyensúlyunk elérésében. Lúgosítás, zöld levek készítése.

Feladat: Tai chi gyakorlás, belső figyelemmel. Testünk elsavasodásának megakadályozása. Lúgosító, zöld italok készítése, kínálása.

2013. December

Témakör: Az ünnepi befelé fordulás. A téli ünnepeink szakrális jelentőség, egyensúlyteremtés a rohanó ünnepben. Belső figyelem, egészséges ünnepi menü.

Feladat: Tai chi gyakorlás, az elsajátított mozgássorozat elmélyítése. Belső energiáink mozgatása. Egészséges sütemények bemutatása, beigli tönkölybúzából.

2014. Január

Témakör: Téli hónapok energiaszükségletének kielégítése. Méregtelenítésről általánosságban. Mozgás, finoman, mélyebben.

Feladat: Hogyan pótoljuk a nappal együtt fogyó energiáinkat? Tai chi a finommozgás. Gyakorlás, elmélyítés. Méregtelenítő teák kóstolója. Tanácsadás a méregtelenítésről

Témakör: Belső hőt termelő gyógynövények. A hideg, sötét hónapok kompenzálása. Vérkeringés serkentés tai chi-val és gyógynövényes italokkal, ételekkel.

Feladat: Tai chi gyakorlás, különös tekintettel a vérkeringés serkentésére. Forró/egészséges italok a magyar herbáriumból

2014. Február

Témakör: Masszázs az egészségben Meridiánok szerepe az egészségmegőrzésben. Hórusz masszázs oktatás, bemutató.

Feladat: Előadás, oktatás a stressz mentesítő meridián, Hórusz masszázsról

Témakör: Elnyugtatás, a stresszpontok oldása masszázzsal. Illóolajok szerepe, hangulatjavítási tényezők. Méregtelenítés előkészítése. Belső tisztítási praktikák fillérekért.

Feladat: Hórusz masszázs, oktatás gyakorlással. Illó olajok párologtatása. Illatos, gyógynövénytea kóstoló.

2014. Március

Témakör: Böjelő hava. Böjti méregtelenítés. A böjt egészségjavító hatásai. Meridián torna. Meridiánok tisztítása

Feladat: Stresszoldás legfontosabb eszköze a testünk méregtelenítése. Méregtelenítési előadás, meridiántornával.

2014. Április

Témakör: Bach virágterápia, mint kíméletes stressz-oldó. Előadás bemutatóval

Feladat: A Bach virágterápia, mint az öngyógyítás nagyszerű módszere segít megtalálni a lelki harmóniát, a megnyugvást és a békét ebben a rohanó világban.

Általánosságban elmondható, hogy korunk legnagyobb problémája a stresszes életmód és a testünk külső/belső szennyezése. A stressz kezelésére azonban kiváló módszerek vannak, melyeket az Egészség-klub keretén belül – folyamatosan elmélyítve – szeretnénk átadni a résztvevőknek. A tai chi, mint az egyik leghatékonyabb stresszoldó mozgás, alapja ennek a klubnak. Reményeink szerint a klubfoglalkozások végére olyan szintű mozgássorozatot tudunk a résztvevők kezébe adni, melynek otthoni alkalmazásával egyre jobb egészségi állapotra tehetnek szert. A külső szennyező hatásoktól a megfelelő lakhely megválasztása segíthet a legjobban. Szerencsére nálunk, itt a Bakonyban ezzel nincs probléma, azonban a belsőnk megtisztítása nagyon fontos feladat marad. A testünk méregtelenítése, lúgosítása, majd a helyes, éltető étkek használata lehet végleges harmóniánk elérésének kulcsa. Ehhez is komoly támpontokat ad az Egészség-klub. A havi, rendszeres találkozások elmélyítik a tudást, és a gyakorlatban is jól alkalmazható praktikákat mutatnak be.

2013. szeptember 2.
Horváth Orsolya

A NEAO-KP-1-2022/8-000002 pályázat keretében 1.400.000 Ft-ot nyert az Ültess Fát Alapítvány működési költségeinek biztosítására. A támogatást köszönjük!