Integral Selfhealing – 11 kapu befelé

Kedves Érdeklődő!

A 11 kapu egy rendhagyó önfejlesztő/tanuló, ún. transzformatív oktatási program. Miközben az integrál pszichológia módszereivel alkalomról alkalomra gyógyítod önmagad, megismered valóban az emberi lélek mélységeit. Ahogy haladsz egyre beljebb önmagad megismerésében, és elsajátítod a gyakorlatokat, alkalmassá válsz, hogy természetes támogatóvá válj közvetlen környezetedben. A kurzus után maradandó pozitív változások mennek végbe benned, mely kiegyensúlyozottabbá tesz téged és a kapcsolataidat.

A folyamat hatékonyabbá teszi az emberi kapcsolatokban való eligazodást, hatékonnyá teszi a családon belüli, a munkahelyi és a hétköznapi lelki folyamatok megértését, átélését.

A 11 kapu gyógyulás, és támogatásra való készségszerzés egyben.

Mitől egyedi a képzés?

 • Vinyén, a Bakony ősfás természeti környezetében zajlik, ahol kilépsz a hétköznapokból, és csak magadra, ill. tanulótársaidra koncentrálsz;
 • A képzés a legmodernebb oktatási technika alapján lett felépítve az integrál pszichológia módszereivel;
 • Egyszerre gyógyulsz és tanulsz támogatni másokat alkalomról alkalomra;
 • Valódi emberi kapcsolatokat építhetsz olyan emberekkel, akik hozzád hasonlóak;
 • tudomány és spiritualitás tapasztalati és elméleti formában egyaránt;
 • A tanultakat azonnal képes leszel használni másnaptól;
 • Egyszerre végezhető el az egész tanfolyam egyben, ill. végezhetőek külön blokkok is önállóan;
 • olyan emberekkel találkozol és alkotsz öngyógyító csoportot, akik hozzád hasonlóak, és akiket egy ideje keresel;
 • Az alapítványi hozzájárulás a szállás költségét (1 éjszaka), és a napi háromszori étkezést is magába foglalja;
 • A tanfolyamon való részvétellel támogatod erdeink fennmaradását.

Mi történik a képzésen?

Szeptember – A színterápia alapjai

(előreláthatóan szeptember 20-21.)

Szombat 10.00 – vasárnap 16.00​

 A színeket az egész képzés alatt használjuk sokrétű felhasználási lehetőségük miatt.

 • A színek által meghatározható lelki típusok, a színek által megjelenő érzelmek. Ezen érzelmek megjelenése, kezelése, áttranszformálása;
 • A színek segítenek megérteni a különböző lelki típusok mögött megbúvó érzelmi mintákat, félelmeket. A kiegészítő minőségek (komplementer színek minőségének megértése).
 • színterápiás támogató kommunikáció alapjai;
 •  A színek alkalmazhatósága a gyógyításban: színterápiás módszerek, egyszerű és hatékony eljárások a hétköznapokban, a fényterápia színterápiás alkalmazhatósága (gyakorlattal, próbával).​

A hatékony módszert rengeteg saját élménnyel sajátítjuk el:

 • színválasztás, színérzékelés;
 • színterápiás konzultáció alapján gyakorlótárssal való lelki helyzetmeghatározás;
 • bioptron lámpával való harmonizálás;
 • színterápiás saját gyógyító mandala készítése.

A modul elvégzése után:

 • „színt vallasz” magad előtt, vagyis megérted legfőbb érzelmeid működését;
 • bepillantást kapsz, hogy hogyan tapasztalnak téged mások;
 • egyszerű, hétköznapi helyzetekben jobban megérted az érzelmek mögöttes tartalmát, minőségét;
 • képessé válsz ráérezni a másik ember érzelmeire;
 • hatékonyabban kommunikálsz;
 • Elkezded más színben látni önmagadat és a világot.
 • A modulhoz önálló jegyzet és önismereti munkafüzet tartozik, melyet digitális formában kapnak meg a résztvevők. A jegyzet díja benne van a tanfolyam díjában.
 • Szombatról vasárnapra ha az idő engedi, tábortüzes dobos összehangolódó estét tartunk.

Október – Vonzalmak és Kapcsolatok

a hétvége pontos dátumát az első alkalommal közösen tervezzük. Terv szerint minden hónap 3. hétvégéje a képzési hétvége.

Szombaton Életszintek 1. tréning. A program önállóan is látogatható!

Egy nagyon különleges beszéd nélküli önismereti program, ahol a berögzült mozdulatok, a választott színek, a hirtelen feltörő érzelmek mutatják meg kíméletlenül, hogy miként érzed magad valójában társas közegben, miként kapcsolódsz, ill nem kapcsolódsz másokhoz, hogy állsz valójában önmagaddal. Találkozol a titkos félelmeiddel, szorongásaiddal, és új mintát kaphatsz a megoldásra. A program végén egy újjászületési élményben lesz részed, amikor megérzed saját félelemmentes erődet és lehetőségeidet. Olvass utána, mások miként élték meg: eletszintek.hu

Vasárnap a mély élmény feldolgozása, értelmezése történik. Megértjük a kapcsolataink dinamikáját, mélységét. Megvizsgáljuk kapcsolatrendszerünket a legmodernebb pszichológiai irányzatok alapján.

Vonzalmaink és kapcsolataink meghatározzák helyünket a társadalomban, meghatározzák sikerességünket és boldogságérzésünket.

Ez a kapu önmagában gyökeres változást hozhat életünkben.
A programhoz jegyzet és feladatlap jár, melyet digitális formában kapnak meg a résztvevők (mindkét napon résztvevők.)

November – Élet-Siker, helyem a társadalomban

Gazdaságtudatosság a hétköznapokban.

Gyakorlati gazdasági gyakorlatok, melyek megmutatják a gazdasági viselkedés automatizmusait, ill. kíméletlenségeit. Megláthatod, hogy lelked mélyén valójában miként állsz a pénzhez, a gazdasághoz és a sikerhez.

Elméleti képzés: a tudatosság – kapcsolatok – gazdasági modellek összefüggésének megértése.

Ez a modul a szabad emberekért született. Megértés és gazdasági függetlenség nélkül nincs szabadság. A gazdasági mechanizmusok megértése nélkül nincs kibúvás a gazdasági ködfátyolból.

December – Empátia, megértés, a béketeremtés folyamata.

A szeretet gyakorlata, a szeretet nyelvei és megnyilvánulási formái a családban, a közösségekben és önmagunkkal szemben. Hogyan kell jól szeretni? Miként kell hatékonyan és gyorsan békéltetni – ill. mikor nem kell beavatkozni helyzetekbe?

A természetes támogató legfontosabb gyakorlati fogásainak elsajátítása. A humanisztikus pszichológia gyakorlati alkalmazása. Két nap tömény gyakorlat, hogy miként alkalmazd az empátiát, mely önmagában gyógyító folyamatot generál, ha jól alkalmazzák a családon belül, a kórteremben, a lépcsőházban, a fodrászüzletben… bárhol, ahol jársz.

Meglepetés foglalkozás: a valódi ajándék azoknak, akik valóban fontosak.

Január – A belső CSEND gyakorlata

Különleges lehetőség a külső zajok elcsitításával a belső csend, és a belső csendben megjelenő igaz hangnak a meghallására.

Rendhagyó időbeosztás: érkezés pénteken 20.00-ig. 20.30-tól elcsendesedés szertartás, célkitűzés, útmutatás. A gyakorlat vasárnap 16.00-ig tart. Ez idő alatt semmiféle érintkezés nem lesz a külvilággal, így a telefonokat kikapcsoljuk, munkát, laptopot ne hozzatok. Teljes elszigeteltségben töltjük ezt a két napot. Meleg kirándulóruhát hozzatok az erdei tapasztaláshoz!

A belső csend tábor egy nagyon erős spirituális gyakorlat. A zaj a fejben a hétköznapokban folyamatos, a közlési kényszer hatalmas. A csend szinte ismeretlen fogalom a kultúránkban. Ez a gyakorlat segít meghallani a saját belső hangodat, és segít abban, hogy a beszédkényszer és ingerkeresés láthatóvá váljon kinek-kinek saját magának. Minden Úton járónak éves alapgyakorlattá kellene, hogy váljon.

Február – Színterápia 2.

A harmadlagos, összetett színek olyan mélyre visznek a komplex érzelmek megértésében, melyre a hallgatók már készen állnak. A konzultációs gyakorlat, mely ennek a modulnak a része, színek nélkül is mélyreható segítő kommunikációt tesznek lehetővé.

Március – Vonzalmak és Kapcsolatok 2.

A párkapcsolatokban kialakuló játszmák, a párkapcsolati modellek kerülnek nagyító alá. A gyakorlati napon saját párkapcsolatainkat nézzük meg több szempontból helyzetgyakorlatok segítségével. Rávilágítunk arra, hogy milyen minták alapján irányítjuk kapcsolatainkat. Dramatikus módszerekkel nézünk a saját mintáinkra rá. Ezzel párhuzamosan elméleti tudást kaptok a kapcsolatok fejlődéséről, és a párkapcsolatokban (ill. azok hiányában) rejlő fejlődési lehetőségekről.

Április – Kommunikáció

Gyakorlat, gyakorlat, gyakorlat!

Mit szólnál, ha egyszer csak kapnál egy megoldó kulcsot, hogy veszekedés helyett izgalmas, elmélyült beszélgetéseket folytass, ahol a másik végre észrevesz téged?

A támogató foglalkozásúaknak kifejezetten fontos megtanulni a tiszta, fájdalommentes kommunikációt, mely a kölcsönös bezárkózásból kivezet. Megtanulod kifejezni magad, azt közölni, ami valóban benned van vádaskodás, bezárkózás, fájdalomokozás helyett. Megtanulod a saját érdekeidet kompetensen kifejezni, és az álláspontodat tisztán képviselni, konszenzust teremteni. (Ez a tréning egy alapozó tréningje egy 60 órás teljes kommunikációs modulnak.)

Május – Krízisek, életfordulópontok

Ebben a modulban a változás, a krízis, a sokk lélektana, lefolyása és támogató módjai szerepelnek. A legtöbben akkor kezdenek panaszkodni, támogatóhoz fordulni, amikor olyan változás van az életükben, amit nem tudnak értelmezni, kezelni, vagy meghaladja az erejüket. Az ilyen állapotok vezethetnek öngyilkossághoz, kiszámíthatatlan lépések megtételéhez.
A modulban szó lesz a születésről, halálról, válásról, balesetről, családon belüli erőszakról, erőszak áldozattá válásáról, gyermekbántalmazás áldozatairól. Nagyon kemény, tabutémák – ám a legtöbb lelki fájdalom alapja olyan embereknél is, akiről nem is gondolnád.

Június – Szintézis, Életszintek 2.

Az Életszintek tréning második része, mely a saját helyzetünket és helyünket mutatja meg a közösségben, saját hangunkat segít megtalálni, felfedezni.

Aki az egész folyamatot végigjárta, azok Integral SelfHealing® támogató oklevelet kapnak a folyamat végén.

Technikai részletek

A képzés helyszíne: Vinye, Hosszúház (www.hosszuhaz.hu)
A képzés szervezője: Ültess Fát Alapítvány (www.ultessfat.hu)
A képzés szakmai vezetője: Babai Lalinda Integral SelfHealing alapító
A képzésre jelentkezés: e-mailben kérd a jelentkezési formanyomtatványt, melyet csatolva küldök. Azon tudod megjelölni, hogy mely programokra szeretnél jönni. A jelentkezést 5000 Ft foglalóval erősíted meg, mely a tanfolyami díjba beleszámít.

A képzés díja: 20.000 Ft/fő/alkalom, párban (barátok, testvérek, pár) érkezőknek 35.000 Ft/alkalom
A képzés díja magában foglalja a szállást és az étkezést is.
A lelki munka megkönnyítése végett vegetáriánus étkezés lesz.

Szeretettel várunk:

Babai Lalinda és Horváth Orsolya
                                        
 

A NEAO-KP-1-2022/8-000002 pályázat keretében 1.400.000 Ft-ot nyert az Ültess Fát Alapítvány működési költségeinek biztosítására. A támogatást köszönjük!